636036.jpg

Tämä oli taivaallisen hyvää, raikasta ja kirjaimellisesti suussasulavaa. Ohje muistaakseni herkut.netistä.
En ollut aiemmin tehnyt sorbettia, kun ei ole jäätelökonetkaan, mutta eipä tästä näinkään suurta vaivaa ollut. Tästä saa neljä aika reilua annosta.

1 tlk säilykemangoa (n. 400g)
2 rkl sitruslikööriä
1 limetin mehu
tomusokeria
2 valkuaista

Soseuta mango liemineen tehosekoittimella. Lisää likööri ja limetin mehu. Sekoita joukkoon tarpeen mukaan tomusokeria. Määrä riippuu mangon liemen makeudesta. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele joukkoon.

Pane kulho pakkaseen. Vatkaa puolen tunnin kuluttua uudelleen tasaiseksi. Toista tämä pari kertaa ja anna sitten pakastua kunnolla, ainakin muutama tunti, vaikka seuraavaan päiväänkin. Ota sorbetti pehmenemään jääkaappiin 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Suklaakastike täydentää hyvin, 50 g taloussuklaata sulatettu, ja notkistettu muutamalla ruokalusikallisella maitoa.