Tarkoitus oli tehdä Vapun väsyttäneenä ihan valmispussi Italian pataa. Unohdin sitten kuitenkin ostaa jauhelihaa. Tämä on sävelletty siitä, mitä kaapeista löytyi, onneksi lihapullia oli jäänyt viime viikolta. Jatkan yleensäkin kyllä pataa esim. vihanneksilla ja tomaattipyreellä.

557058.jpg

1 pussi Italian pata - aineksia
vajaa punainen paprika
1 sipuli
paprikamaustetta, juustokuminaa, basilikaa, oreganoa, chilirouhetta
n. 9 dl vettä
vähän spaghettia
½ lihaliemikuutio
n. 6 rkl tomaattipyreetä

vajaa dl maissia
lihapullia
n. 50 g  maustamatonta (Mascarpone-) tuorejuustoa

Kuullota sipulia ja parikaa padan pohjalla, lisää vesi, tomaattipyree ja mausteet. Kun vesi kiehuu, lisää Italian pata -pussi. Keittele n. 5 min, lisää pieniksi katkotut spagetit. Määrää en osaa arvioida, tarkoitus on vain vähän jatkaa pataa riittävämmäksi. (Suhteuta veden määrä kuitenkin spagettiin, jos et lisää spagettia ollenkaan, vettä tarvitaan 8 dl.) Keitä pienellä lämmöllä vielä n. 10 min välillä sekoittaen. Lisää maissit, lihapullat ja tuorejuusto. (Nyt sain viimein Marcarponenkin käytettyä loppuun.) Keittele vielä muutama minuutti, että lämpiävät, lisää tarvittaessa vettä.

Salaatissa paprikaa, maissia, viinirypäleitä ja raejuustoa, seurana myös punajuurisalaattia ja patonkia.