Sunnuntaipäivälliseksi vuohenjuustolla kuorrutettuja broilerin pihvejä, valkosipuliperunoita, punaviinikastiketta ja paholaisen hilloa. Ei paha.

551751.jpg

4 kpl hunajamarinoituja broilerin pihvejä
200 g vuohenjuustoa

Paista pihvejä muutama minuutti kummaltakin puolelta. Laita pihvit uunivuokaan, kunkin päälle 2 kpl n. sentin viipaletta vuohenjuustoa ja paista uunin ylätasolla grillivastuksilla n. 10 min, kunnes juusto saa väriä ja sulaa vähän.

Punaviinikastike:

4 pientä salottisipulia
rasvaa (mieluiten voita)
3 dl punaviiniä
3 dl vettä
lihaliemikuutio
n. 10 kpl kokonaisia mustapippureita
rouhittua mustapippuria
1 laakerinlehti

reilu tl mustaherukkahyytelöä
tilkka kylmää vettä
n. 1 rkl maissijauhoja

Kuullota sipulisilppua rasvassa kattilan pohjalla jonkin aikaa. Lisää muut ainekset hyytelöä lukuunottamatta. Keitä, kunnen neste on haihtunut puoleen, n. 15 min. Kaada kastike siivilän läpi toiseen astiaan, ja takaisin kattilaan, keitä vielä hetki hellalla. Sekoita joukkoon mustaherukkahyytelö, suurusta maissijauhoilla.

Ohje kastikkeeseen on jostain netistä alunperin löydetty, joten jos joku kokee omakseen, saapi valittaa. Tällä ohjeella olen jo pari vuotta kastiketta tehnyt. Kannattaa kerätä itselleen vähän vainua sen suhteen, mikä viini kastikkeeseen sopii, aika monesta nimittäin lopputulos on liian violetti näyttääkseen houkuttelevalta (varsinkin jos kastikkeen jatkaa kermakastikkeeksi), samoin liian kalliia viinejä ei kannata kastikkeeseen tuhlata. Hyväksi havaittu on ainakin Don opas, halpaa ja silti niin hyvää, että ruoanlaitosta ylijäävän voi mielellään vielä juoda pois =)

Paholaisen hillon resepti on erikseen Hilloissa ja säilykkeissä. Seurana siis vielä uunissa tehtyjä valkosipuli-kermaperunoita, ihan valmiskamasta kaupan pakastealtaasta, sekä salaatissa tammenlehväsalaattia, tomaattia, salottisipulia, basilikaa ja pinjansiemieniä.