Mahtava ilma ja pihahommat ovat vieneet mukaan niin, että viime päivityksestä onkin näköjään jo aikaa. Täytyy ruveta purkamaan kuvia, ja muistella mitä on tullut tehtyä.. =)

Tässä eiliseltä, varsin tulinen ja meille ihan uudenlainen curry Intialaisesta keittokirjasta aavistuksen muunneltuna.. Kastiketta maistellessa säikähdimme tulisuutta vähän, mutta vaikka varsinkin kastike sinällään on tosi tulista, liha jää miedoksi, ja samoin riisi miedontaa makua. Alkuperäisessä ohjeessa muuten olisi ollut 6 chilipalkoa.. =)

Tätä teemme kyllä toistekin. Annos on aika iso, n. 6 hengelle

633353.jpg

n. 800 g maustamattomia broilerin rintaleikkeitä
vajaa 100 g kookoshiutaleita
1 sipuli
8 valkosipulin kynttä
2 cm pätkä inkivääriä
2 rkl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
2 kokonaista punaista chiliä
4 neilikkaa
1½ tl kanelia
140 g cashewpähkinöitä
öljyä
suolaa
(maizenaa)

Paahda kookosta, valkosipulia, hienonnettua inkivääriä, korianterinsiemeniä, juustokuminaa, paloiteltuja chilejä, neilikoita ja kanelia pannulla miedolla lämmöllä. Lisää 5 min. kuluttua 50 g cashewpähkinöitä ja hienonnettu sipuli, ja paahda vielä 10 min. Sekoita jäähtyneisiin mausteisiin vajaa 2 dl vettä ja hienonna tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

Perkaa ja paloittele broilerinrinnat n. 3 osaan. Hienonna erikseen 25 g pähkinöitä vesitilkan kanssa tehosekoittimessa tahnaksi. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa, paahda mausteseosta 10 min, lisää hienonnettu pähkinä ja paista 3 min. Lisää kana ja paista kohtuukuumalla 5 min. Lisää 7 dl vettä ja hauduta kannen alla 10 min. Lisää loput pähkinät ja hauduta, kunnes kana on kypsää. Suurusta halutessasi maizenalla.

Tarjoa riisin kanssa. Raikas salaatti reilulla kurkumäärällä, tai vaikka kevyesti paistettu kesäkurpitsa salaattipedillä olisi myös taittanut tulisuutta mukavasti, nyt emme ehtineet tehdä.