566902.jpg

Tätä tehtiin viikolla Köyhissä ritareissa ja pakkohan sitä oli heti kokeilla. Hyvää oli, voiko tällainen määrä suklaata ja voita muuta ollakaan? =) Ohje on siis suoraan ohjelmasta, mutta kirjataan nyt tähänkin:

pohja:


125 g sulatettua voita


100 g sulatettua tummaa suklaata


1 muna


3 rkl kylmää vettä


3 ½ dl vehnäjauhoja


2 rkl sokeria

täyte:


½ sitruuna


2 sitruunan mehu


2 dl kermaa


2 dl sokeria


3 munaa


Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, sekoita tasaiseksi. Kun seos on vielä lämmin, sekoita joukkoon muna, kylmä vesi, sokeri ja vehnäjauhot. Tee taikinasta pallo ja painele se käsin voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan, pohjalla ja reunoille. Leikkaa hyvin pesty sitruunan puolikas (kokonaisena, kuorineen päiväineen) pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Soseuta seos sauvasekoittimella ja kaada täyte vuokaan. Paista 200°c:ssa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla, täyte hyytyy vielä lisää jäähtyessään

Meidän sauvasekoitin sanoi sopimuksensa irti joku aika sitten, joten soseutin sitruunan puolikkaan osan nesteen kanssa tehosekoittimessa ja vatkasin sitten loput aineet kulhossa joukkoon. Piirakan kannattaa antaa tosiaan vetäytyä jonkin aikaa, mekin ehkä hätiköimme hiukan, kuvasta näkee kuinka valuvaa täyte vielä on. Ihanan pehmeää, ja oikeastaan aika kirpeä, kevyt maku, ei mitenkään äkkimakeaa, vaikka niin voisi luulla. Kaveriksi voisikin sopia vaikka joku marjasose tai vaikka suklaa jossain muussa muodossa.

Tässä vielä kuva koko piirakasta, värit tässä paremmat:

566904.jpg