...tai vähän sinne päin ainakin, ei tämä varmaan mitään oikeaoppista ole. Hyvää silti. =) Tästä riittää syötävää isollekin porukalle, pieni perhe voi huoletta puolittaa ohjeen. Riisin määrähän se oikeastaan ratkaisee, tässä taitaa olla kuudelle hengelle.

549056.jpg

400 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
oliiviöljyä
n. 1½ paprikaa (eri värejä)
n. 15 cm pala purjoa
1 punasipuli
1 pieni tavallinen sipuli
½ kesäkurpitsaa
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 jumboherkkusieni
4½ dl riisiä
n. 9 dl vettä
1½ kanaliemikuutiota
paprikamaustetta
pippuria
vajaa ½ tl sahramia
hiukan chilirouhetta
n. 1 dl maissia
n. 100 g katkarapuja
sitruunamehua

Tarvitset ison wok-pannun, kasarin tai vastaavan..

Ruskista kanasuikaleita pannulla reilussa öljyssä, lisää pieneksi paloitellut paprikat ja sipulit. Kuullottele hetki. Lisää pienitty kesäkurpitsa, anna pehmitä hetki. Lisää puolikkaat kirsikkatomaatit ja kuutioitu herkkusieni. Lisää hetken kuluttua riisi, vesi ja mausteet. Anna kypsyä pienellä lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää loppuvaiheessa maissi ja viimeisenä katkaravut. Anna hautua vielä vähän. Purista lautasella päälle vielä reilusti sitruunamehua.

Hmm.. Taidan kategorisoida kanaruoaksi, sitä tässä kuitenkin on suhteessa eniten..