836317.jpg

Me ei aiemmin ole tehty porkkanakakkua, mutta eiköhän tehdä toistekin.. Ohje on suoraan Kotiruoka-kirjasta, mutta laitanpa tänne kuitenkin.

2 munaa
1½ dl sokeria
75 g sulatettua margariinia
1 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
3 dl porkkanaraastetta
½-1 dl pähkinärouhetta
1½ tl kanelia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Kaada voideltuun vuokaan, paista 175 asteessa n. 30 min. Kumoa kakku vuoasta. Me tehtiin nyt tarkoituksella ohuempi, eli aika isossa ja laakeassa vuoassa. Jos teet enemmän kakku-mallisen, riittänee kuorrutuksesta puoletkin.

Kuorrutus

200 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
sitruunamehua

Vatkaa tasaiseksi seokseksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle.