454190.jpg

Kanan marinadi:

450 g maustamatonta broilerin filettä, meillä Atrian Ohut leike
n. ½ dl öljyä
n.2 rkl soijakastiketta
n.2 rkl teriyaki-kastiketta
1 tl kurkumaa
1-2 dl kuivaa omenasiideriä
(tilkka sitruunamehua)
1 valkosipulinkynsi
n.sentin pätkä tuoretta inkivääriä hienonnettuna tai sopivasti jauhetta
1-2 rkl sokeria

Lisäksi:
1 keltainen paprika
1 sipuli
1 iso päärynä

Leikkaa broileri n. 1-2 sentin paksuisiksi pitkiksi viipaleiksi, sekoittele marinadi ja anna kanan maustua vähintään pari tuntia. Leikkaa paprika ja sipuli suikaleiksi, kuori ja paloittele päärynä sentin, parin paksuisiksi viipaleiksi. Kuullota paprikaa ja sipulia hetki paistinpannulla, nosta kananpalat marinadista pannulle ja paista hetki. Lisää hetken kuluttua marinadiliemi (ja vähän lisää siideriä) sekä päärynäpalat, anna kypsyä pienemmällä lämmöllä kunnes kana on kypsää ja päärynät pehmenneet ja osittain hajonneet kastikkeeseen. Jos neste loppuu kesken kaiken, lisää omenasiideriä tai vettä. Tarjoa nuudeleiden kanssa, meillä yleensä ihan tavallista munanuudelia.

Soija ja teriyaki ovat muuten molemmat aika suolaisia, joten aluksi voi laittaa vähemmänkin ja lisätä sitten loppuvaiheessa maun mukaan.