maanantai, 4. kesäkuu 2007
Raparperi-rahkapiirakka
Pohja:
reilu 1½ dl juoksevaa margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna tai 2 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
vähän reilu tl leivinjauhetta
Täyte:
1 purkki vaniljarahkaa
1 muna
3-4 rkl maitoa
vajaa 50 g tuorejuustoa
sokeria maun mukaan (ehkä ½ dl)
400-500 g raparperia
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna hyvin sekoittaen. (Meillä sattui olemaan 2 keltuaista, niin laitoin ne.) Sekoita jauhot+leivinjauhe mukaan. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Ripottele päällimmäiseksi pilkottu raparperi, painele tarvittaessa täytteen sisään. Paista 200 asteessa 30-40 min. Anna jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua.
Kommentit