580453.jpg

Testailin uusia makuyhdistelmiä, ja tein kahden makuisia piirasia yhdellä muffinssipellillä, 6 kpl siis kumpiakin. Laiskana tein tällä kertaa valmiista piirakkapohjasta. Laitan ohjeet kummastakin tähän kuitenkin koko pellille, eli 12 kpl:lle, kuten normaalimpi ihminen näitä varmaan tekisi.

Vuohenjuusto-pinaattipiiraat (12 kpl)

valmis piirakkapohja (400 g)
1 sipuli
200 g vuohenjuustoa
n. 100 g hienonnettua pakastepinaattia
kourallinen pinjansiemeniä (ehkä 6 reilua ruokalusikallista)
12 kirsikkatomaattia
tuoretta basilikaa (1 iso tai 2 pientä lehteä/piiras)
purkki ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa, pippuria

Kaulitse piirakkapohjaa niin, että saat leikattua siitä 12 n. 9x9 cm:n palaa. Laita palat muffinssipellin kolohin niin, että nurkat jäävät hiukan pystyyn kolojen ulkopuolelle.  Kuutioi sipuli ja kuullota hetki pannulla pehmeämmäksi. Leikkaa vuohenjuustosta enimmät kuoresta pois ja murustele tai leikkaa veitsellä pienemmäksi. Hienonna pinjansiemeniä kevyesti, hienonna basilika. Jaa täytteet piiraille. Sekoita munat ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos tasaisesti vuokiin ja sekoita tarvittaessa hiukan muiden täytteiden kanssa. Puolita kirsikkatomaatit ja laita piiraiden pinnalle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja ruskistunut hieman.

Poro-paprikapiiraat (12 kpl)

valmis piirakkapohja (400 g)
100 g poron kylmäsavurouhetta
1 paprika
1 pieni sipuli
kuivattua timjamia (ehkä 3-4 tl)
n. 1½ dl juustoraastetta
purkki ruokakermaa
2 kananmunaa
suolaa, pippuria

Kaulitse piirakkapohjaa niin, että saat leikattua siitä 12 n. 9x9 cm:n palaa. Laita palat muffinssipellin kolohin niin, että nurkat jäävät hiukan pystyyn kolojen ulkopuolelle. Kuutioi sipuli ja paprika ja kuullota hetki pannulla pehmeämmäksi. Jaa täytteet piiraille, ripottele timjamia päälle, juustoraaste päällimmäiseksi. Sekoita munat ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos tasaisesti vuokiin ja sekoita tarvittaessa hiukan muiden täytteiden kanssa. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja ruskistunut hieman.