456056.jpg

Pohja:

1 hiiva
½ l vettä
n. 15 dl vehnäjauhoja
suolaa
loraus öljyä

Liuota hiiva veteen, suolaa, sekoittele jauhot hitaasti joukkoon, lopuksi käsin vaivaten kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää viimeiseksi öljy. Kohota n. kaksinkertaiseksi ja kaulitse.
Tästä määrästä tulee periaatteessa kolme keskikokoista pitsaa, mutta teimme vain kaksi ja lopusta valkosipulipatongin.

Täytteinä 2 pitsassa:

n. tuubillinen tomaattipyreetä + ketsuppia (levittyy helpommin)
3 prk tonnikalaa, maustettu mustapippurilla, sitruunapippurilla, basilikalla ja oreganolla
metvurstia siivuina
punainen paprika viipaleina
pieni punasipuli viipaleina
2 tomaattia siivuina
2 prk ananasta
pieninä paloina
katkarapuja
hiukan pepperonipaprikaa
pienenpieninä paloina
pussillinen mozzarella-juustoraastetta (125 g)
kermajuustoa raastena

Paistetaan 225-250 asteessa 15-20 min. Patongin pinta kostutettiin vedellä, paistettiin ensin 5 min, sitten viilto keskelle ja sinne valkosipulia+margariinia, paistetaan vielä n. 15 min.

Tässä vielä kuva ennen juustoa, ihanan värikästä:


456054.jpg

Ja vielä patonki:

456057.jpg