585202.jpg

Elämämme toinen yritys tehdä friteerattua kanaa itse, ja edelleenkin pitäisi vähän harjoitella.. =) Lähinnä tarvitaan uskallusta ottaaa kanat ajoissa öljystä ja luottaa että ne ovat kypsiä. Tuli siis taas varsin tummia. Maku oli silti aika kiva. Lisäksi tehtiin hapanimeläkastiketta. Kanan marinadi on eräästä kiinalaisesta keittokirjasta, jonka nimeä en muista, friteeraustaikina suunnilleen täältä ja hapanimeläkastike täältä. Seuraksi valmiita Thai wok-vihanneksia (Chinese olisi tietysti ollut parempi, mutta kaupassa ei ollut), sekä Sweet Chili -kastiketta ja tietysti riisiä. Me muuten investoitiin nyt kunnon paistilämpömittariin, joka toimi friteerauksessa mainiosti.

Marinadi

3 kpl broilerin rintaleikkeitä
3 rkl Mango Chutney-seosta
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
reilu tl raastettua tuoretta inkivääriä
3 rkl soijaa
2 rkl sherryä
1 tl sokeria
2 rkl perunajauhoja

Leikkaa broileri paloiksi (mitä pienempiä, sitä nopeammin tietty kypsyvät). Sekoita marinadi ja anna kanapalojen marinoitua viileässä vähintään 2 tuntia.

Friteeraustaikina

1 muna
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl soijaa
1 tl sesamöljyä
1 tl hienonnettua kuivattua chiliä

friteeraukseen tarvitset myös reilusti öljyä

Sekoita aineet, kasta kananpalat taikinaan ja nosta n. 180 asteiseksi kuumennettuun öljyyn muutama kerrallaan. Nosta kypsät reikäkauhalla talouspaperin päälle. Kanat kypsyvät muutamassa minuutissa, kannattaa kurkata ensimmäisten sisään ja tarkistaa aikaa, riippuu palojen koosta ja öljyn lämpötilasta. Ensimmäiseksi tehdyt pysyvät vajaassa 100 asteessa uunissa lämpimänä.

Hapanimeläkastike

3/4 dl sokeria
3 rkl etikkaa
1 tl soijaa
reilu dl vettä
1 rkl tomaattisosetta
1½ rkl maissijauhoja vesitilkkaan sekoitettuna

Sekoita aineet maissijauhoja lukuunottamatta kattilassa, kuumenna kiehuvaksi, suurusta.