Sunnuntain pataruoka, helppo laittaa uuniin vaikka ulkoilun ajaksi. Ohje on parin vuoden takaa Pirkasta, hiukan muunneltuna.

519449.jpg

400 g porsaan paistipaloja
400 g naudan paistipaloja
paketti pekonia
3 dl vettä
(öljyä)
3 rkl vehnäjauhoja
2 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
puolikas purjosipuli
2 keskikokoista sipulia
2-3 rkl tomaattipyreetä
3 dl punaviiniä
1½ tl suolaa
mustapippuria
2 tl tinjamia
1 laakerinlehti
muutaman sentin suikale appelsiinin kuorta
1 dl appelsiinin mehua ja vähän hedelmälihaa

Ruskista pekoni paistinpannulla, siirrä uunin kestäsään pataan. Ruskista lihat pekonin rasvassa muutamassa erässä, lisää tarvittaessa öljyä, siirrä pataan. Sekoita viimeisen lihaerän joukkoon vehnäjauhot. Kiehauta vettä hetki pannulla, niin maut irtoavat mukaan, siirrä pataan. Lisää pataan paloitellut porkkanat, valkosipuli, purjo, sipulit, tomaattipyree, punaviini, laakerinlehti ja muut mausteet. Leikkaa terävällä veitsellä muutaman sentin levyinen suikale hyvin pestyn appelsiinin kuorta, yritä olla ottamatta kuoren valkoista osaa mukaan. Pujota kuorenpala vaikka coktail-tikkuun, niin se on myöhemmin helpompi löytää. Lisää tämäkin pataan. Peitä kannella ja kypsennä 150 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Poista laakerinlehti ja appelsiininkuori padasta, lisää appelsiinin mehu ja hedelmäliha.

Tarjoa perunamuusin ja salaatin kanssa. Tässä lisänä vielä kesäkurpitsa-rucola-lisäkettä, kun aineksia oli sopivasti jäljellä.