Intialaisesta keittokirjasta miehen kokkaamana. Ei kannata säikähtää vaikean oloista ohjetta minuutintarkkoine aikatauluineen, tämä oli oikeasti tosi yksinkertainen ja herkullinen ruoka. Jos kaikki mausteet vain kotoa löytyvät.. meille on sattunut kertymään. Itseäni aina vähän arveluttaa kyseisen keittokirjan tarkat keitto- ja paistoajat, kun ruokaa on tottunut laittamaan fiilispohjalla, kelloa vahtaamatta. Mutta kyllä tarkkuus tässä tapauksessa varmaan maksoi vaivan, mausta tuli nimittäin todella tasapainoinen.

Lihana meillä oli 400 g karitsan jauhelihaa, eli ohje suhteessa sen verran pienempi, mutta laitan ohjeen nyt tähän aikalailla suoraan kirjasta. Voisi kuvitella, että esim. naudan paistijauhelihasta voisi saada myös ihan kelvollista.

708639.jpg

700 g lampaan jauhelihaa
3 valkosipulin kynttä (joista 2 silputtuna)
2 laakerinlehteä
3/4 dl öljyä
4 sipulia silputtuna
5 cm kanelitankoa
3 neilikkaa
½ tl kardemummaa
1 x 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä silputtuna
1-2 vihreää chiliä silputtuna
1/4 tl kurkumaa
3/4 tl juustokuminaa
1 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl garam masala - mausteseosta
2 tomaattia silputtuna
suolaa
1 puntti tuoretta korianteria

Keitä jauhelihaa 10 min ½ litrassa vettä 1 valkosipulinkynnen ja laakerinlehtien kanssa. Siivilöi keitinvesi pois.

Paista sipulia kattilassa öljyssä n. 20 min, kunnes se on kullanruskeaa. Lisää kaneli, neilikat, kardemumma, inkivääri, valkosipuli, ja chili. Paista niitä pari minuuttia, lisää jauheliha ja paista vielä 5 min. Lisää kurkuma, juustokumina ja puolet garam masalasta, paista vielä 5 min välillä sekoitellen. Lisää tomaatit ja suolaa maun mukaan.

Paista vielä hetki sen jälkeen, kun tomaateista on haihtunut neste. Lisää 3-4 dl vettä, ja hauduta n. 15 min. Lisää silputtu korianteri ja loput garam masalasta, keitä hiljalleen vielä 3 min.

Tarjoa riisin kanssa. Meillä kaverina oli vielä paistettua kesäkurpitsaa salaattipedillä tipalla balsamiviinietikkaa maustettuna sekä jogurtti-kurkku-kastiketta (maustettu aavistuksella valkosipulia, tuoreella korianterilla ja suolalla ja pippurilla).