519433.jpg

Perjantain yksi perinteinen herkkuruoka on tacot, tässä meidän täytevalikoimaa. Nykyisin meillä tehdään täytteeksi aina kanakastike, jauhelihaa ei enää olla pitkään aikaan harrastettu. Lisäksi yleensä syödään vuorotellen sekä tacoja että tortilloja samalla kertaa, sillä yksinään ovat vähän tylsiä. Täytteenä niissä meillä siis kanakastike, guacamolea, kermaviiliä Taffelin taco-dippiseoksella, Santa marian valmista Taco saucea, salaattia, tomaattia, paprikaa, punasipulia ja juustoraastetta. Meillä on totuttu varsin tuliseen, ja tässä tulisia ovat sekä kana, guacamole että Taco sauce. Chilinhän voi aluksi jättää poiskin ja lisätä tulisuutta lopuksi vaikka chilijauheella välillä maistellen.

Sorry huono kuva, oli jo aikas myöhä ja pimeä..

Kanakastike:

300-400g  hunajamarioitua broilerin fileesuikaletta
2/3 punaisesta parikasta
1 sipuli
tuubillinen tomaattipyrettä (135 g)
2 kynttä valkosipulia
pätkä punaista chiliä (oman maun mukaan, meillä ehkä puolikas)
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikamaustetta
öljyä
tilkka vettä

Pyörittele mausteita, puristettua valkosipulia ja hienonnettua chiliä hetki pannulla öljyssä, ruskista kanasuikaleet. Lisää paloitellut paprika ja sipuli ja kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja tilkka vettä, niin sekoittaminen on helpompaa eikä kastike pala niin helposti pohjaan. Kypsennä pienemmällä lämmöllä jonkin aikaa, kunnes kana on kypsää.

Kastike onkin oikaestaan vähän väärä sana, sillä tulos on aika tahnamainen (eli ei putoile kovin helposti tacojen välistä =). Juustokumina on tässä ihan ehdoton mauste, se on omasta mielestäni tärkein aineosa kaikissa taco-mausteseoksissakin.
 
Guacamole

1 avocado
½ kynttä valkosipulia
1-2 sentin pätkä punaista chiliä
3 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria
n. 3 rkl kermaviiliä

Soseuta avokado (haarukalla tai koneella), lisää pikkuruiseksi hienonnettu chili, puristettu valkosipuli sekä muut ainekset. Sekoita. Kermaviiliä voi laittaa oman maun mukaan, vähän löysempää on helpompi käsitellä.

519438.jpg

(salaatinlehti pitää tässä kuvauksellisista syistä tacoa pystyssä, yleensä olisi toki koko komeuden päällä)

519451.jpg