587205.jpg

Ohje on tv-kokin keittokirjasta Tina; puolitettuna ja hiukan muunnettuna. Suurin muutos on, että laitoin osan sokerista hillosokerina.

1½ pientä kesäkurpitsaa
1½ tomaattia
1 pienehkö sipuli
1 prk kokonaisena säilöttyjä tomaatteja
1 dl sokeria
1 dl hillosokeria
1/8 dl etikkaa
½ tl karkeaksi rouhittuja sinapinsiemeniä
½ tl mustapippuria
1 tl suolaa
vajaa tl murskattuja maustepippureita

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi (itse vuolin juustohöylällä ohuita pitkiä lastuja, joita sitten pilkoin). Kuutioi tomaatit (myös säilötyt), pilko sipuli. Keitä kaikkia aineksia noin tunnin verran. Hillosokerin lisäsin vasta loppuvaiheessa, kun en ollut varma tykkääkö se pidemmästä keittämisestä.