Tmä oli hyvää sunnuntairuokaa, helppo tehdä ja hyviä perusmakuja. Valmiiksi maustettu liha oli yllättävän hyvän makuista ja laatuista.

585211.jpg

Lihana oli maustettu porsaan uunifilee (Snellman) , paistettu ihan pakkauksen ohjeen mukaan 125 asteessa 2½ tuntia rasvapuoli ylöspäin. Poista rasva ennen syöntiä =)

Kastike

1 omena
1 pienehkö sipuli
voita tai muuta rasva
1/3 lihaliemikuutio
n. 1½ dl vettä
lihan paistoliemi
suolaa, pippuria
n. ½ tl Dijon-sinappia
n. 1 dl ruokakermaa

Paloittele omena ja sipuli pieneksi, kuullota rasvassa kattilan pohjalla muutama minuutti. Lisää vesi, liemikuutio ja paistoliemi (ehtii myöhemminkin mukaan, jos liha on vielä uunissa). Keittele n. 10 min, kunnes omena ja sipuli on pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää kerma ja mausta, kiehauta.

Omenan ja sipulin olisi tietysti voinut laittaa myös paistopussissa lihan mukana uuniin ja tehdä sitten kastikkeeksi, mutta tajusin itse kastiketarpeen vasta, kun liha oli jo uunissa.

Lisänä puikulaperunasta tehtyjä lohkoperunoita tällä kertaa paistinpannulla tehtynä. (Pese ja lohko perunat, paista pannulla kohtuupienellä lämmöllä öljyssä n. 20-30 min.) Maustettu perunamausteella ja timjamilla.

Niin, ja lisäkkeenä myös hillottua kesäkurpitsaa, ohje seuraa.