Ohje on itse asiassa jostain vanhasta Cosmopolitanista =) Ollaan tehty kyllä samantyyppisiä aiemminkin, eli keitelty päärynöitä jouluisesti maustetussa punaviinissä+mehussa. Tämä oli mukavaa vaihtelua

1022732.jpg

2 päärynää
8 dl vettä (osa meillä omenamuhua + tilkka sherryä)
3 dl sokeria
1½ tl jauhettua inkivääriä
1 kanelitanko
½ sitruunaa viipaleina

Kuori ja puolita päärynät. poista siemenkota. Kuumenna nestettä ja sokeria kattilassa, lisää mausteet + sitruunaviipaleet. Laita päärynät liemeen ja keitä hiljaa kypsiksi, menee reilu vartti. Nosta päärynät pois, kerää sitruunat ja kanelitanko pois ja keitä nestettä kasaan/suurusta hiukan paksummaksi. Kaada päärynöiden päälle. Tarjoa kaverina kermavaahtoa/Flora vanillaa tms.