Sunnuntai-päivällinen itämaiseen tyyliin, kanan ohje on mukaeltu jostain lehdestä.

458146.jpg

450 g maustamatonta broilerinfilettä, meillä taas Atrian Ohut leike
n. 2/3 purkkia Bulgarian jogurttia
tilkka sitruunamehua
tilkka öljyä
1 valkosipulinkynsi
sentin-parin pätkä tuoretta inkivääriä
lusikankärjellinen punaista Thai currytahnaa (Spice up)
korianterin siemeniä, kurkumaa, fenkolia, juustokuminaa, paprikamaustetta, mustapippuria, cayennepippuria, kardemummaa, kanelia, sinapinsiemeniä murskaksi morttelissa, yhteensä n. 2-3 tl.  Itse keräilen siis kaapeista kaikki itämaiseen suuntaan yhtään sopivat mausteet, mutta tähän sopisi varmasti myös esim. jokin keltainen curry-seos tai thai-sekoitus. Yllä mausteet ovat minun makuuni suunnilleen "tärkeysjärjestyksessä"

Pyörittele paistinpannulla öljyssä kuivia mausteita, currytahnaa, valkosipulia ja inkivääriä hetki, niin maut irtoavat. Sekoita joukkoon jogurtti ja sitruunamehu, ei tarvitse enää kuumentaa. Leikkaa kanafileet n. neljään palaan, kaada päälle marinadi ja anna maustua viileässä mielellään useamman tunnin ajan. Siirrä uunivuokaan (meillä 15x15 Teema-vuoka), kaada kaikki marinadikin mukaan "kuorrutukseksi". Paista 200 asteessa n. 45 min, pinta saa hiukan kuivua ja tummua.

Lisäkkeenä itse kehittelemääni "risottoa", alun perin piti keksiä käyttöä lopulle jogurtille, :

pieni sipuli
pieni vihreä paprika
tilkka öljyä
3 dl riisiä (esim. jasmiini tai jasmiini-basmati)
6 dl vettä (tai pakkauksen ohjeen mukaan)
½-1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
½ tl korianterinsiemeniä murskattuna
n. 2/3 purkkia Bulgarian jogurttia
n 2-3 rkl sitruunamehua
tuoretta korianteria (ja basilikaa)

Pilko sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi, kuullota hetki kattilan pohjalla öljyssä, lisää vesi, riisi ja kuivat mausteet, ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes neste on haihtunut. Lisää jogurtti, sitruunamehu ja tuoreet yrtit silputtuna, lämmitä hetki levyllä, jos tarpeen.

Ohjeet kolmelle-neljälle syöjälle, marinadi riittää kyllä varmaan isommallekin broilerimäärälle, varsinkin jos heittää mukaan koko jogurttipurkin.

Lisäkkeenä vielä paistettua kesäkurpitsaa salaattipedillä, päällä tippa balsamiviinietikkaa