Hyvää Suomen 90. itsenäisyyspäivää!

Tässä meidän juhlaruokaa. Tapanamme on ollut syödä jouluisesti, mutta pienin vivahtein kuitenkin. Tarjolla oli karjalanpastia (taateleilla maustettuna, kuten viikolla jossain ruokaohjelmassa), puikulaperunaa, porkkana- ja lanttulaatikkoa, vuohenjuustopunajuuria, pikkelssiä ja punaherukkahyytelöä.

1112933.jpg

Jälkiruokana paistettua omenaa ja banaania vaniljajäätelöllä, laitan ohjeen hiukan myöhemmin

1112929.jpg

Ohjetta siis tässä:

Kuori ja pilko 2 omenaa sekä 1 banaani. Paista rasvassa pannulla pehmeiksi. Lisää tilkka rommia. Keitä 1 dl sokeria ja 3/4 dl vettä + pari kanelitankoa siirapiksi ja kaada pannuun. Tarjoa kuumana vaniljajäätelön kanssa.