Köyhät ritarit on miestäni TV:n hauskimpia kokkiohjelmia, joka ohjelmasta tekee mieli aina jotain ohjetta testata.. Tässä ohjeessa oli alun perin isoa simpukkapastaa täytettynä, mutta koska meidän kaupasta ei sellaista löytynyt, otettiin cannelloni-putkia tilalle. Muuten ohje on aika alkuperäinen, paitsi että ricotta-juusto on korvattu vuohenjuustolla, kun sitä sattui olemaan ja siihen on muutenkin tykästytty. Tämä oli ihana ohje tällaisenaan ja myös helppo muunnella erilaiseksi täytettä vaihtamalla. Tomaattikastike oli aikalailla parasta maistamaani.

872732.jpg

vajaa paketti cannelloni-pastaa (ehkä n. 200g)
pinnalle mozzarellaraastetta

Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
2 dl paseerattua tomaattia
1 sipuli pienittynä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 chilipalko hienonnettuna
1 laakerinlehti
1 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
suolaa, pippuria

Täyte:
400 g lampaan jauhelihaa
100 g vuohenjuustoa
reilusti rucolaa (½ rasiaa alkup. ohjeessa)
kirsikkatomaatteja lohkottuna 4 osaan
1 rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Tee ensin tomaattikastike: Kuullota ensin sipuleita, kunnes ovat pehmenneet. Lisää chili ja laakerinkehti ja hetken päästä loput ainekset, mausta. Kiehauta ja anna sitten kiehua pienemmällä lämmöllä n. vartti.

Tee sitten täyte: murenna jauheliha kulhoon pieniksi paloiksi (saa jäädä "suupaloiksi", ei tarvitse muussata kovin). Leikkaa tai revi vuohenjuusto samalla tavalla. Pilko rucola, ja sekoita se ja kirsikkatomaatit mukaan. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla, lorauta päälle vielä oliiviöljy. Täytä cannellonit, sormin käy helpoiten ja kannattaa tunkea aikas täyteen.

Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Kaada tomaattikastike vuokaan ja asettele pastapötköt kastikkeeseen. Kuorruta kevyesti juutsoraasteella. Kypsennä uunissa 180 asteessa n. puoli tuntia.