Tässä on tosiaan synttärimenun kakkuni, suklainen täytekakku, jossa täytteenä mustaherukkamoussea. Pohjan ohjeen löysin muistaakseni joltain keskustelupalstalta, ilmeisesti alunperin Valiolta. Täyteeseen on  katsottu vinkkiä ainakin Hellapoliisilta, ihan suoraan ei sieltä tainnut kuitenkaan olla.

872762.jpg

Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
200 g rasvaa
200 g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja suklaa kattilassa. Lisää vaahdon sekaan vuorotellen suklaa-seosta ja jauho-leivinjauheseosta, sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada voideltuun korppujauhotettuun irtopohjavuokaa, paista 175 asteessa n. tunti. Kumoa hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen kuin leikkaat osiin.

Täyte:

2,5 dl Flora vispiä
200 g sitruunatuorejuustoa
6 liivatelehteä
n. 3 dl mustaherukoita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota Flora vispi, lisää tuorejuusto, soseutettu mustaherukka ja sokerit. Liota liivatteita 5 min kylmässä vedessä, kiehauta pikkutilkka vettä ja liuota puristetut liivatteet veteen. Anna jäähtyä hetki ja kaada ohuena nauhana täytteeseen.

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Kostuta pohjia esim. vaniljasokerilla maustetulla maidolla, kaada täyte puoliksi kahteen väliin. Anna hyytyä mielellään yön yli.

Päällä tässä on perus-suklaakuorrutus, reunoilla työkavereille tekemästäni kääretortusta ylijäänyttä valkosuklaakermavaahtoa.

872765.jpg