"Synttärimenun" alkupalat, jonkun mielestä varmasti varsin ennakkoluulotonta ja kummallista yhdistelyä, mutta toimivat kyllä yhdessäkin. Molemmat oli alkuperäisessä ohjeessa yhdistetty vuohenjuuston kanssa, joten siitä se ajatus sitten lähti. Punajuuria meinasin aluksi myös pelkästään pääruoan lisukkeiksi, mutta kokeilin sitten näinkin..

872754.jpg

Paahdetut punajuuret

Nelosen Food Clubin ohje, he tarjoilivat lisänä vuohenjuustomoussea, meillä oli ihan vaan kiekko juustoa paistettuna.

Laita foliolla suorattuun pieneen uunivuokaan 4-6 pestyä punajuurta, päälle oliiviöljyä, rosmariinia ja suolaa. Paahda 200 asteessa n. tunti, kokeile kypsyys kuten perunasta. Kuori ja lohko punajuuret tässä vaiheessa. Mausta suolalla, valkopippurilla, oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla.

Korianteripäärynäsalsa

Salsa on Polkkapossulta, hiukan muokkailtuna.. sieltä löytyy parempi kuvakin, tässä jäi vähän taka-alalle.. =) En ehtinyt kysyä häneltä muuttuuko hänen ohjeensa jotenkin muuten, jos käyttää korianteria, joten en paljoa muutellut, paitsi määrien suhteet ovat ehkä hiukan erilaiset... ja valkosipuliruohoa ei ollut...

vajaa keltainen ja punainen paprika
1 chili
1 pieni purkki säilykepäärynöitä
hiukan sitruunanmehua
ruohosipulia silppuna
korianteria silppuna
suolaa, pippuria

Pilko kaikki sopivan pieneksi, sekoita ja mausta.

Paista vuohenjuustokiekkoja uunissa pikkuhetki niin, että ne pehmenevät, mutta eivät menetä muotoaan.. Kokoa lautaselle hiukan salsaa, punajuuria ja nosta päälle vuohenjuustokiekko. Päälle vielä hiukan juoksevaa hunajaa. Rucolakin sopi varsinkin punajuuren kanssa ja näyttää kivalta. =)

Molemmat toimivat tosiaan varmasti yksinäänkin vuohenjuuston kaverina, mutta ihan kivasti sopivat yhteenkin.