Säilöntäaika alkaa olla käsillä, tässä teille siis ohje meidän kurkku-paprikapikkelssiin.. Pitäisi itsekin tehdä taas uusi satsi..

3 dl vettä
2 dl etikkaa
3 dl sokeria
1 rkl  suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
1 punainen paprika
½ - 1 punainen chili
1 kg avomaakurkkuja (pieniä)

Kiehauta vesi, etikka ja mausteet. Pese ja pilko pieneksi avomaankurkut sekä yksi punainen paprika ja chili. Voit myös raastaa kurkut karkeaksi. (Viimeksi viipaloin itse kurkut ensin juustohöylällä, niin tuli sopivan ohutta nopeasti, ja pilkoin sitten.) Lisää pienityt kurkut sekä paprika+chili liemeen, keitä varovasti 15 min. pienellä lämmöllä. Tölkitä ja säilytä viileässä.

Purkista on jotenkin hankala ottaa kuvaa, ainakin näin illalla, joten tässä alkuun kuva pikkelssistä poronkäristyksen seurana. Tämä on vanhempaa, sinapinsiemenetöntä mallia.

798311.jpg