649799.jpg

Tässä eilinen ruokamme: vuohenjuustopestolla kuorruettua broileria, lohkoperunoita, paistettuja kasviksia, rucolaa ja punaviinikastiketta. Taivaallista. Tässä on makuyhdistelmä niin kohdallaan, että..

Vuohenjuustopestobroileri:

4 kpl hunajamarinoituja broilerin pihvejä (esim. ohutleike)

200 g vuohenjuustoa
reilu kourallinen pinjansiemeniä
2 tl valmista basilikapestoa
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa

Leikkaa enin kuori vuohenjuustosta pois, ja hienonna muiden aineiden kanssa tehosekoittimessa tahnaksi. Valuta tai pyyhi enin marinadi kanoista pois, paista minuutti-pari pannulla molemmin puolin. Laita uunivuokaan ja levitä vuohenjuustoseos päälle. Laita 200 asteiseen uuniin reiluksi 20 minuutiksi, kunnes ruskistuu hiukan ja kana on kypsää. (Meillä unohtui pidemmäksi aikaa, siksi pääsi noin tummaksi)

Juuri kun alkaa valmistaa kanaa, kannattaa laittaa jo lohkotut puikulaperunat uuniin, oliiviöljyllä, perunamausteseoksella, paprikamausteella ja cayennepippurilla maustettuna. 200 astetta, n. puoli tuntia.

Kasvislisukkeessa ihan vaan sipulia, paprikaa ja kirsikkatomaatteja, lopuksi pannulla pehmitetty hetken aikaa rucolan lehtiä, joita annos ehdottomasti myös kaipaa. Punaviinikastike on tällä kertaa valmista, Portin kastike osoittautui iloiseksi yllätykseksi.