Kauden vaatima herkkupiirakka viikonlopulta. Syön tässä parhaillaan viimeistä palaa, ja kyllä on hyvää. Pohja on ihanan pehmeä ja raparperin kirpeys maistuu juuri sopivasti. Ohje on aika perus pienin lisämaustein, apua haettu googlaamalla ja loppu sävelletty itse. Mitään tiettyä linkkiä en tähän nyt laita.

633357.jpg

Pohja:
reilu 1½ dl juoksevaa margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna tai 2 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
vähän reilu tl leivinjauhetta

Täyte:
1 purkki vaniljarahkaa
1 muna
3-4 rkl maitoa
vajaa 50 g tuorejuustoa
sokeria maun mukaan (ehkä ½ dl)

400-500 g raparperia

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna hyvin sekoittaen. (Meillä sattui olemaan 2 keltuaista, niin laitoin ne.) Sekoita jauhot+leivinjauhe mukaan. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Ripottele päällimmäiseksi pilkottu raparperi, painele tarvittaessa täytteen sisään. Paista 200 asteessa 30-40 min. Anna jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua.