Lauantaina jäi guacamolea yli, ja mieleni teki jo sunnuntai-iltana tehdä siitä jotain leivän päälle. Tällaiset herkku-leivät syötiin sitten tänään ruoaksi:

620636.jpg

Ruohosipulituorejuustolla voidellun ruistoastin välissä on kana-guacamole-mössöä, mozzarellaa, tomaattia, salaattia ja hillottua kesäkurpitsaa (löytyy Hilloista ja säilykkeistä).

Kana-guacamoletahna:

300 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
2 kevätsipulia
pala oranssia paprikaa
2 säilykepersikkapuolikasta
1 säilötty pepperonipaprika
paprikamaustetta, juustokuminaa
guacamolen loppu (ehkä 1/3)
2 rkl kermaviiliä

Hienonna sipuli, paprika ja pepperoni, pilko persikka. Kuullota mausteita, sipulia ja paprikaa pannulla, ruskista kanasuikaleet kypsiksi. Lisää persikat loppuvaiheessa. Lisää hiukan jäähtyneelle pannulle guacamole ja kermaviili. Määrästä riittää n. 6 leipään, riippuu tietenkin syöjien kunnianhimosta täytteiden suhteen... =)

Alkuperäisessä guacamolessahan (josta siis tässä käytössä 1/3) oli:
1 avocado
½ kynttä valkosipulia
1-2 sentin pätkä punaista chiliä
3 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria
n. 5 rkl kermaviiliä
1 tl mangochuneytä