Ohje on jostain kiinalaisesta keittokirjasta, joka mulla oli lainassa kirjastosta vuosi, pari sitten, nimeä en ole laittanut ylös. Muistin muuten taas pitkästä aikaa eilen tarkistaa kirjaston keittokirjahyllyn, ja sieltä tekee kyllä löytöjä.

566519.jpg

Ohje on hiukan muunneltu, alun perin ohjeessa oli esim. vain 200 g lihaa. Tajusin nyt vasta, että varmaan muidenkin ainesten, lähinnä nesteiden, määrää olisi sitten pitänyt kasvattaa.. No, hyvää tästä tuli joka tapauksessa. Ohje ehdotti lihaksi kassleria, joten sitä sitten kokeilimme, yllättävän hyvää ja mureaa siitä tulikin.

500 g porsaanlihaa
1 muna
2 tl maizenaa + 1 rkl vettä
suolaa, mustapippuria
1 tl riisiviiniä

Leikkaa liha suikaleiksi, sekoita muut aineet ja sekoita hyvin lihan joukkoon. Ruskista kahdessa erässä reilussa öljyssä n. 5 min. (Munaa oli aika paljon suhteessa lihaan, nostelin haarukalla lihat pannulle, enkä kaatanut suoraan.) Laita lihat sivuun astiaan.

kevätsipulia (ohjeessa 8 cm:n pätkä purjoa, sitä vastaavasti siis)
vajaa vihreä paprika
1 cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
reilun 10 cm:n pala kurkkua
2 rkl tomaattipureeta

suurus:
1 rkl maitzenaa +  4 rkl vettä
5 rkl riisiviiniä
2 rkl sokeria
2 rkl soijaa
1 rkl etikkaa

lopuksi:
1 rkl riisiviinietikkaa

Leikkaa kurkku n. 2x4 cm:n kokoisiksi ohuksi viipaleiksi. Paloittele paprika vähän pienemmäksi. Hienonna inkivääri ja valkosipuli. Lisää pannuun vähän öljyä, kuullota paprikaa, inkivääriä ja valkosipulia hetki, lisää keväsipuli, tomaattipuree ja kurkku, paista hetki. Lisää lihat takaisin pannuun, sekoita suurus ja lisää mukaan. Keittele muutama minuutti. Itse lisäsin tässä vaiheessa vielä n. desin vettä. Lisää lopuksi riisiviinietikka. Tarjoa riisin kanssa.

Riisiviini ja riisiviinietikka antoivat ruokaan kivan erilaisen maun, mutta ne voi varmana myös korvata  valkoviinillä ja valkoisella viinietikalla. Me onnistuimme polttamaan ruoan aavistuksen pohjaan (pitää ostaa kunnon wokpannu), joten maku ei ehkä ihan parhaimmalla tavalla päässyt oikeuksiinsa. Tätä tehdään kuitenkin uudestaankin, mutta sitten ehkä voisi laittaa inkivääriä ja valkosipulia reilumminkin, ja ehkä lisätä vähän chiliä.