Selasin vanhoja reseptejä, joita olen joskus leikellyt lehdistä, tämä tuli vastaan. Aina ennen on kalaa tullut syötyä vain perunan kanssa, nyt resepti ehdotti nuudeleita. Taas kerran: hyvää, erilaista ja helppoa!

549075.jpg

400 - 500 g lohifileetä
1 dl puolikuivaa sherryä
2 rkl indonesialaista soijaa (ketjap manis)
4 rkl sitruunamehua
suolaa ja pippuria

Sekoita marinadi ja kaada kalan päälle, anna kalan marinoitua kylmässä pari tuntia. Nosta kala marinadista ja valuta kuivaksi. Paista pannulla (tai grillissä) kypsäksi. Paista ensin nahkapuoli alaspäin, ja kun käännät kalan, on nahka helppo kuoria päältä pois. Keitä kastikkeeksi marinadia pannussa tai kattilassa, kunnes neste on haihtunut alle puoleen ja seos vähän saostunut.

Lisänä ruskeaa riisinuudelia, sekä kevyesti paistettua ja soijalla maustettua paprikaa, kesäkurpitsaa ja purjoa. Ruskea riisinuudeli jäi mukavan ohueksi ja irtonaiseksi verrattuna munanuudeleihin, joita useimmiten syömme, sopi kalan kanssa yllättävän hyvin.