527356.jpg

Köyhissä ritareissa tehtiin jokin aika sitten korianterikastiketta ja minun on siitä lähtien tehnyt mieli kokeilla jotain vastaavaa. Savusiian kanssa maku sopikin hyvin yhteen.

Korianterikastike

purkki kermaviiliä
pieni valkosipulinkynsi
tuoretta korianteria
½ tl hunaja-Dijon-sinappia
3 rkl sitruunamehua
n. 2 rkl majoneesia
suolaa
pippuria

Kaikki tehosekoittimella sekaisin. Alkuviikosta ostettua korianteria on tullut jo laitettua kaikkiin muihinkin ruokiin, joten sitä jäi tähän oikeastaan aika vähän. Määrää en oikein osaa edes arvioida, mutta makua kannattaa varmaan muutenkin maistella välillä, niin saa itselle sopivaa.

Perunat on kuorittu, lohkottu, pyöritelty oliiviöljyssä, maustettu timjamilla ja perunamausteella ja paistettu 200 asteessa puolisen tuntia. Tällä kertaa ihan tavallista ruokaperunaa, mutta on se vain todettava, että Lapin puikulasta saa sata kertaa parempia.

Kasvislisäkkeessä tällä kertaa kesäkurpitsaa, purjoa, keltaista paprikaa, kirsikkatomaatteja ja rucolaa, joka ei millään meinaa loppua jääkaapista. Sekä soijaa..

Tästä ruosta jäi kevyt olo.