On ollutkin hetki hiljaiseloa kaikenlaisten reissujen takia. Tämänkin teosta on jo jonkin aikaa, toivottavasti muistan ohjeen..

Perunapurjokeitto mukaeltu kirjasta Italian viettelykset

475466.jpg
Alkuperäisessä ohjeessa purjosipulia oli suhteessa paljon, paljon enemmän ja lisäksi vähän salaatinlehtiä, mutta enhän minä sitä kaupassa muistanut. Keittoa tuli aika pieni määrä, lähinnä pieneksi iltapalaksi katkarapu-avokadoleipien kaveriksi. En muista tarkkaan paljonko laitoin nestettä ja se riippuu toki perunoiden koostakin, mutta sitähän voi aloittaa vähän pienemmälläkin määrällä, ja lisätä lopuksi, jos tuntuu liian paksulta. Jos taas tuntuu löysältä niin voi keittää vähän kasaan tai suurustaakin.

1 purjosipuli
n. 4 perunaa
vajaa ½ l maitoa
3 dl vahvaa lihalientä (liemikuutiosta)
n.1 dl valkoviiniä
parmesanjuustoa raasteena
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä

Kuullota silputtua purjoa hetki öljyssä, lisää neste ja perunat ja keittele kypsäksi. Soseuta ja mausta juustolla, suolalla ja pippurilla. Anna vielä kiehahtaa hetki.