Ihan tavallista lasagnea pinaatilla piristettynä:

535588.jpg

535590.jpg

Tomaattikastike:

400 g jauhelihaa
n.600 g tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia
½ punaista paprikaa
2 sipulia
5 kynttä valkosipulia
½ lihaliemikuutio
suolaa, pippuria, valkopippuria, paprikamaustetta
kuivattua oreganoa ja basilikaa
(maissijauhoa ja tilkka vettä)

Maitokastike

8 dl maitoa + 2 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
n. 100 g juustoraastetta (esim. Oltermanni)
n. 50 g parmesanjuustoraastetta
suolaa

pussillinen pakastepinaattia (100 g)
n. paketillinen lasagnelevyjä
juustoraastetta

Ruskista jauheliha, pilko paprika ja sipulit, kuullota ne ja murskattu valkosipuli pannulla pehmeäksi. Lisää tomaatti ja mausteet, keittele n. 20 min. Suurusta, jos kastike tuntuu liian juoksevalta.

Lämmitä 8 dl maitoa, kun maito kiehuu, lisää 2 dl:aan sekoitettu vehnäjauho. Sekoitus onnistuu hyvin esim. pienessä kannellisessa purkissa. Keitä pienellä lämmöllä n. 5 min koko ajan sekoittaen, ettei pala pohjaan. Ota kattila pois levultä ja sulattele juustoraaste joukkoon.

Voitele isohko uunivuoka. Sulata pinaatti mikrossa. Laita vuokaa kerroksittain tomaattikastiketta, pinaattia ja valkokastiketta ja lasagnelevyjä, lopeta valkokastikekerorkseen ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 175 asteessa n. tunnin verran.

Lasagne on parhaimmillaan kun saa hetken vetäytyä ennen syömistä. Nälkäisenä tämä ei aina onnistu, siksi kuvakin on aika huono.