Tämä on aika peruspiirakka, mutta silti meidän perheen herkkua. Mukaan olisi helppo lisätä monenlaista muutakin täytettä, jotenkin ollaan kuitenkin tykästytty juuri tähän aika yksinkertaiseen, perusmakujen piirakkaan.

532967.jpg

Pohja:

200g  margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
½ dl kylmää vettä
ripaus suolaa

Nypi rasva ja jauhot sekaisin, lisää nopeasti sekoittaen vesi ja suola. Painele piirakkavuoan pohjalle ja n. 2-3 sentin korkeudelle reunalle. Helpommin onnistuu kylmässä vedessä kostutetuin käsin. Laita pohja pakkaseen hetkeksi jähmettymään. Pistele pohjaan haarukalla reikiä, ja esipaista 10 min 225 asteisessa uunissa. Pohjan jähmettyessä ja esipaistuessa ehdit valmistella täytteen.

Täyte:

1 paprika
1 iso sipuli
paprikamaustetta
pari palaa aurinkokuivattua tomaattia

1 tomaatti
1 dl juustoraastetta (meillä kermajuustoa)
(raejuustoa)
kuivattua basilikaa ja oreganoa

2 munaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
pippuria

Pehmittele viipaloitua paprikaa ja sipulia sekä paloiteltua aurinkokuivattua tomaattia ja paprikamaustetta öljytilkassa pannussa. Kaada tasaisesti esipaistetulle pohjalle, lisää viipaloitu tomaatti, juustoraaste, sekä basilikaa ja oreganoa. Tällä kertaa laitoin mukaan myös vähän raejuustoa (ehkä ½ dl). Kaada päälle keskenään sekoitetut ja suolalla ja pippurilla maustetut munat ja kerma. Tasoittele pinta niin, että kaikki on kerma-munaseoksen peitossa. Paista 225 asteessa n. 35 minuuttia. Jos maltat, anna vetäytyä hetki ennen maistamista.