527352.jpg

400 g jauhelihaa
punainen paprika
vihreä paprika
2-3 sipulia
2 tomaattia
purkki tomaattimurskaa +  vähän tomaattipyreetä
tölkki ruskeita papuja
3 kynttä valkosipulia
öljyä
½-1 punainen chili
1½ tl juustokuminaa
1 tl paprikamaustetta
1½ tl timjamia
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
1-2 dl punaviiniä

Pyörittele paprikamaustetta ja juustokuminaa hetki öljyssä padassa. Ruskista jauheliha, mausta vielä pippurilla ja suolalla. Lisää pilkotut sipuli, paprikat, hiennonettu chili ja valkosipuli, kuullotele hetki. Lisää tomaattimurska, punaviini ja timjami, anna kiehua pienellä lämmöllä kannen alla. Meillä muhi yhden kävelylenkin verran, mutta vähempikin riittänee. Lisää pavut ja kuutioidut tomaatit, anna kiehua vielä n. 15 min. Tarjoa riisin kera.

Yksi lempiyrttejäni on korianteri, joka sopi silputtuna tämänkin päälle kuin nenä päähän.

Salaattina kirsikkatomaattia, rucolaa, basilikaa, vähän sipulia, sekä oliiviöljyä ja mustapippuria.