Ei tästä kyllä punaista tullut, mutta älyttömän hyvää kuitenkin. Ohje on ensimmäinen testauksemme Intialaisesta keittokirjasta, joka ostettiin juuri.

475391.jpg

Tässä kirjan ohje ja suluissa meidän versiomme. Ohjeessa oli tarkat ajat jolloin eri mausteet pitäisi lisätä, itse olin suurpiirteisempi:

900 g broilerinpaloja (meillä oli paketti reisikoipia ja toinen rintafilettä, n. 1,3 kg)
6 isoa valkosipulin kynttä
3x1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
2 isoa tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä (laitettiin vähän enemmän)
1 tl roomankuminoita (eli juustokumina eli jeera)
4 rkl ruokaöljyä
350 g silputtua sipulia (1 tavallinen ja muutama pieni salottispuli)
4 tl chilijauhetta (n. 2/3 tuoreesta punaisesta chilistä ilman siemeniä, olisi saanut olla enemmänkin)
3 tl jauhettua korianteria
1/2 tl jauhettua kurkumaa
3/4 tl jauhettu garam masala mausteseosta
1 tl suolaa
6 dl kanalientä tai vettä (meillä taisi olla vähän enemmänkin)
1 tl omenaviinietikkaa
(tilkka vettä ja maissijauhoa)

Hienonna valkosipuli, inkivääri, tomaatit, tomaattipyree ja roomankuminat (meillä on kyllä valmiiksi jauhettua) tehosekoittimella.

Kuumenna öljy kattilassa, ruskista sipuleita kevyesti. Lisää chilijauhe (tai tuore chili). Sekoita joukkoon 1/2 dl vettä ja kuumenna. Lisää korianteri- ja kurkumajauhe ja hämmennä (1 minuutti). Lisää garam masala-jauhe ja hiukan vettä. Sekoita (ja paista 1 minuutti). Lisää broilerinpalat ja suola, paista n. 5-8 min koko ajan hämmentäen, etteivät mausteet pala pohjaan. Itse lisäilin välillä vähän vettäkin. Sekoita joukkoon tomaattiseos. Lisää parin minuutin päästä kanaliemi ja hauduta broileri kypsäksi. Meillä vähän venähti ja oli reippasti yli tunnin ja sitten liha olikin tosi pehmeää ja kaikki tomaatit ja sipulit kadonneet täysin kastikkeeseen. Hiukan lyhyempikin aika riittänee hyvin. Lisää lopuksi omanviinietikka ja hauduta 1 min. Itse suurustin ihan vähäsen paksummaksi Maizenalla. Tarjoa riisin kanssa.

Kirjan kuvassa on kyllä paljon punaisempaa, luulen että meidän tomaatitikin oli hiukan aneemisia. Meidän makuun olisi tosiaan saanut olla paljon tulisempaakin, mutta ei aluksi uskaltanut laittaa enempää. Ensi kerralla sitten. Itse hiukan vierastin tarkkaa järjestystä ja aikoja mausteiden laitossa, mutta näin tuli kyllä erilaista kuin yleensä, vaikka samoja mausteita käytetään paljon.