Tuore ananas on mascarpone-vaahdon kanssa aikas hyvää, nyt kokeilin kypsentää ananasta rommi-liemessä nettisurfailun innoittamana. Pastanjauhajissa ainakin on vähän vastaavaa. Olisin ehkä kaivannut jotain taittamaan vähän makeutta. Sinällään rommi sopi maultaan yllättävän hyvin. Ehkä vaahtoon voisi lisätä vähän lisää sitruunamehua, tai vähentää sokeria ananaksesta. Tai ehkä vika oli vain siinä, että söimme koko satsin saman tien kahteen pekkaan =) (No vaahtoa sentään jäi vähän..)
 
535592.jpg

Kuva on hiukkasen tärähtänyt, pahoittelen, mutta salaman kanssakaan otetut eivät oikein onnistuneet..

Rommi-ananas:

1 kokonainen ananas
2 dl vettä
vajaa dl sokeria
n ½ dl tummaa rommia

Kuori ja paloittele ananas. Paista paloja pannulla jonkin aikaa, lisää muut aineet ja anna kiehua kohtuullisen kovalla lämmöllä, kunnes nestettä on enää tilkka jäljellä.

Marcarpone-vaahto:

puolisen purkkia Flora Vanillaa
puolisen purkkia (n. 125 g) Marcarpone-tuorejuustoa
3-4 rkl sitruunamehua
(vaniljasokeria)

Vaahdota Flora vanilla, lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaan. Lisää sitruunamehu ja tarvittaessa vähän vaniljasokeria. Maistele välillä =)